Home » Blog » 5 variante pentru decorarea prăjiturilor și torturilor

5 variante pentru decorarea prăjiturilor și torturilor

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 160 vizualizari 3 minute timp estimat

Un tort senzațional sau o prăjitură reușită nu se bazează doar pe gustul delicios, ci și pe un aspect impecabil. Chiar dacă nu decorezi în vreun mod spectaculos, produsul final trebuie să aibă un aspect îngrijit, să nu murdărească prea mult tacâmurile și nici farfuriile și să fie ușor de porționat.

Iată 5 sfaturi de care trebuie să ții cont pentru un decor reușit al prăjiturilor și torturilor.

Dacă folosești glazură de ciocolată…

Glazura de ciocolată întărită se crapă inestetic și se desprinde, în general, de blatul din aluat copt, atunci când porționăm dulcele glazurat. Astfel, un tort cu un aspect inițial spectaculos ajunge în farfuria oaspeților cu un aspect mai puțin apetisant. Pentru a porționa o prăjitură sau un tort care are o glazură de ciocolată, ai nevoie de un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire, pe care o încălzești în apă fierbinte. După ce ai tăiat o felie, curăță cuțitul cu ajutorul unui șervețel umed și încălzește din nou cuțitul, în apă fierbinte.

Dacă preferi glazură…

Când folosești o glazură royal icing, pe bază de albuș, zahăr pudră și zeamă de lămâie, pentru a acoperi o prăjitură sau turtă dulce, este bine ca uscarea stratului de glazură să se facă lent, la temperatura camerei. Dacă aplici glazura și păstrezi prăjitura la o temperatură scăzută, vei constata că durează mult până se usucă. Dacă glazura stă într-o cameră supraîncălzită și insuficient ventilată, stratul se poate crăpa și rezultă un aspect neplăcut.

Dacă decorezi cu frișcă…

O prăjitură sau o ruladă îmbrăcată într-un strat generos de frișcă ori cremă cu conținut mare de frișcă își va păstra un aspect frumos după ce o porționăm, fără să se murdărească straturi inferioare de crema de deasupra, dacă procedăm astfel: cu lama cuțitului unsă, porționăm întâi la suprafață prăjitura, fără să parcurgem mai mult decât stratul de frișcă. De fiecare dată când cuțitul se încarcă, îl ștergem cu un șervețel îmbibat în ulei. După fiecare tăietură în profunzime, îl vom șterge din nou cu șervețel îmbibat în ulei.

Dacă alegi glazura de zahăr ars…

Dacă ai acoperit o prăjitură cu glazură de zahăr ars, cum este cea pentru tort Doboș, este nevoie să porționezi primul strat al prăjiturii, cel de la suprafață, înainte ca glazura să se întărească. Caramelul întărit este greu de străbătut; și dacă încălzești și ungi cuțitul cu grăsime, caramelul tot se va lipi de lama cuțitului.

Dacă optezi pentru glazura oglindă…

Glazura oglindă, o adevărată revoluție în lumea cofetăriei moderne, a reușit să îmbine ciocolata și gelatina, astfel încât să ne putem bucura deopotrivă de luciu și gust. Adăugând masa de gelatină hidratată în ciocolata topită, glazura devine ușor de tăiat, nu murdărește cuțitul, nu pune mari probleme la tăiat, iar aspectul ei este desăvârșit.

 

Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro