Home » Deserturi & băuturi » Tort de ciocolată

Tort de ciocolată

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 42 vizualizari 3 minute timp estimat

Pentru ocazii festive – zile de naștere, sărbători, de Sfântul Valentin sau pur și simplu în weekend, un răsfăț dulce-dulce!

INGREDIENTE

Pentru blat

4 ouă
200 g zahăr
200 g făină
100 ml ulei
½ plic praf de copt stins cu o lingură suc de lămâie
½ linguriță esență de vanilie
50 g ciocolată neagră topită la bain-marie

Pentru crema de ciocolată

60 g ciocolată neagră

120 g ciocolată cu lapte

150 ml frișcă lichidă

 

Pentru mousse de vișine

200 g vișine fără sâmburi, din compot
200 ml compot vișine
3 linguri zahăr
200 ml frișcă lichidă
8 foi de gelatină

Pentru decor

100 g ciocolată topită la bain-marie
2 linguri cu lapte

MOD DE PREPARARE

  1. Pentru cremă, topești ciocolata împreună cu frișca lichidă la bain-marie. Amesteci bine compoziția, apoi o lași la frigider 2-3 ore, până se întărește.
  2. Fierbi vișinele în siropul din compot, cu zahăr. După ce dau în clocot le pasezi împreună cu sucul, apoi lași iar la fiert pe foc. După ce a stat 10 minute la înmuiat în apă rece, torni gelatinaul
    de vișine. După ce se răcește un pic compoziția, încorporezi frișca și amesteci bine.
  3. Spumezi albușurile pe care le mixezi cu un praf de sare.
    Adaugi zahărul și amesteci bine, până se topește. Adaugi rând pe rând gălbenușurile peste spuma de albușuri și amesteci ușor, cu o lingură sau un tel.
    Încorporezi pe rând uleiul, praful de copt, ciocolata topită și făina și amesteci ușor, până obții o compoziție omogenă.
  4. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu ulei și făină sau cu hârtie de copt și lași în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Îl lași să se răcească pe un grătar, apoi îl tai în două. Pui pe foc un vas cu 120 ml apă și două plicuri de zahăr vanilat, iar după răcire adaugi ¼ linguriță de rom. Cu acest sirop însiropezi blaturile.
  5. Peste primul blat însiropat întinzi uniform mousse-ul de vișine, apoi o parte din crema de ciocolată. Acoperi cu al doilea blat și lași tortul la rece patru ore.
    Îl îmbraci cu restul de cremă de ciocolată și decorezi cu ciocolată rasă.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie! Prima ediție din 2025 este acum în magazinele de presă!
O poți procura și online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.

 

Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro