Iată ce poți face cu niște biscuiți și un pic de frișcă! Rețeta este pentru 6 porții și se prepară în 2o de minute.
INGREDIENTE
300 g biscuiți
1 plic zahăr vanilat
250 ml frișcă lichidă
1 banană
200 g nuci
250 ml lapte
6 linguri zahăr
4 păhărele rom
50 g dulceață pentru décor
MOD DE PREPARARE
- Macini nucile. Bați frișca timp de 3-4 minute cu zahărul vanilat. Tai banana felii foarte subțiri.
- În 100 ml lapte încălzit dizolvi zahărul. Adaugi restul de lapte și romul. Pe un platou așezi un strat de biscuiți unul lângă altul, îi însiropezi cu lapte, întinzi feliile de banană, un strat de frișcă, presari nucile, apoi repeți straturile până când termini, ingredientele.
- Decorezi tortul cu frișcă și dulceață.
SFAT: Poți să înlocuiești nucile cu nucă de cocos rasă, iar în loc de biscuiți obișnuiți să folosești unii cu cacao, sau chiar umpluți. Pentru gust mai fin, poți să amesteci jumătate din cantitatea de frișcă, adică cea pentru umplutură, cu 2-3 linguri de mascarpone și sau puțină cremă de ciocolată.
Foarte gustoasă este și prăjitura preparată similar, dar umplută cu budincă mai consistentă (folosești doar 400 ml lapte, nu 500 cât este indicat pe plic). Atunci poți să însiropezi mai puțin.
Pentru un aspect fastuos, decorează tortul deasupra cu jeleu de la plic sau un strat subțire de gem frumos colorat.
Descoperă mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă, dar o poți comanda și online, în format print aici, iar în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com