Home » Deserturi & băuturi » Tort cu cafea și cremă de caramel

Tort cu cafea și cremă de caramel

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 263 vizualizari 3 minute timp estimat

Fie că-l serbezi pe Sf. Ștefan sau ești în căutarea unei rețete pentru masa de Revelion, acest tort cu cafea și cremă de caramel este un desert perfect pentru orice ocazie

Ingrediente (12 porții)

Pentru blat

  • 460 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 linguriță cu bicarbonat
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 230 g unt moale
  • 500 g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 240 ml cafea tare (espresso)
  • 240 ml lapte
  • sare
  • esență de rom

Pentru cremă

  • 400 g zahăr brun
  • 400 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 70 g făină
  • 200 g unt (80% grăsime)
  • esență de vanilie

Pentru decor

  • 200 g ciocolată neagră
  • 2-3 linguri cu smântână pentru frișcă
  • nuci zdrobite

Încearcă și: Tort cu cremă fină de nuci

Mod de preparare

Pentru blatul de cafea, cerne împreună făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.

Bate spumă ouăle cu zahărul, iar când acesta s-a topit adaugă untul și mai amestecă.

Încorporează jumătate din amestecul de făină, laptele și cafeaua și, la final, restul de făină și aroma după gust.

Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace 50-60 de minute (la 180 grd) sau până scobitoarea-test iese curată din compoziție.

Pentru cremă, amestecă gălbenușurile cu făina și toarnă treptat laptele. Atenție să nu se formeze cocoloașe!

Topește zahărul într-un vas cu fund mai gros. Când a căpătat o culoare arămie, toarnă treptat amestecul de lapte și ține pe foc până se formează o cremă mai groasă. Dă deoparte și lasă să se răcească.

Taie blatul de cafea în 3-4 foi și unește-le între ele cu crema caramel.

Pentru decor, topește la bain-marie ciocolata ruptă în bucăți cu smântâna și când a devenit omogenă dă-o deoparte și îmbracă tortul de cafea și cremă caramel. Presară deasupra nucile zdrobite și dă la rece.

 

Încearcă și: Tort de ciocolată cu portocale 

 

Sursă foto: Guliver/Thinckstock

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro