230
Coriandru, paprika, ton și suc de lămâie. Combinația ideală pentru amatorii mâncărurilor picante.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 20 g coriandru, fruze și tulpini
- 3 căței de usturoi
- 1/2 linguriță paprika afumată
- 1/2 linguriță chimen
- 1/2 linguriță pudră de chilli
- 1 linguriță suc lămâie
- 150 ml ulei măsline
- 4 bucăți ton X 200 g
Modalitate de preparare:
- Puneți coriandru, usturoiul, condimentele și sucul de lămâie într-un blender și pulsați câteva secunde.
- Cu motorul în funcțiune, adăugați încet uleiul de măsline până când obțineți un sos neted, gros și lăsași deoparte.
- Așezați bucățile de ton într-un vas metalic și acoperiți cu două treimi din sos. Se acoperă cu folie, apoi se lasă să se marineze în frigider timp de aproximativ 20 de minute (sau până la 4 ore).
- Se încălzește o tigaie sau o tigaie de tip grill.
- Îndepărtați orice sos în exces de pe pește, asezonați după gust, apoi se gătește timp de 2-4 minute, în funcție de grosime, întoarceți o singură dată (gătiți 2 minute în plus dacă doriți să fie mai bine făcut).
- Stropiți cu restul de sos.
- Serviți cu cartofi noi, frunze tocate de coriandru și sos harissa.
Credit Foto: 123RF