1.Taie ceapa mărunt și călește-o în ulei. Adaugă țelina și morcovul ras. Presară un praf de sare și lasă să se înăbușe.
2.Adaugă foile de dafin, ciupercile feliate și mazărea scursă. Pune făina dizolvată în puțină apă și lasă pe foc până ce se pătrund toate legumele.
3.La final, pune roșiile decojite și zdrobite și vinul. Potrivește gustul de sare și bagă tocanita de ciuperci cu legume la cuptor 15-20 de minute.
4.Înainte de servire, aromatizează tocanita de ciuperci cu verdeața tocată fin.
1 kg ciuperci
1 cutie cu mazăre
1 ceapa
1/2 ţelina
4 roşii
1 morcov
100 ml vin
1 linguriță cu făină
2 foi de dafin
1 pătrunjel
ulei
sare
Dezlegare la peşte în Postul Crăciunului. 5 idei de reţete