O rețetă specială, venită tocmai din nordul țării, ofarte potrivită pentru zilele friguroase de iarnă!
INGREDIENTE
1 kg făină de mălai
3 l apă
250 g cârnați afumați
150 g slănină afumată
1 căpățână de usturoi
200 g brânză de burduf
400 g caș dospit, puțin uscat
200 g smântână
50 g pastă de roșii
10 ouă
100 ml lapte sau smântână
1 blid de jumări
500 afumătură de porc tocată
1 ceapă tocată (bob de orez)
Piper
Cimbru
Boia
Sare
MOD DE PREPARARE
- Pui apa cu sare la fiert și torni mălaiul, pentru a pregăti mămăliga. Trebuie să rezulte o mămăligă mai tare, care să poată fi tăiată felii.
- Pe fundul ceaunului, așezi felii de slănină subțiri, dar bine afumate. Întinzi un strat de mămăligă de aproximativ 1-2 cm. Prepari o compoziție din 3 ouă bătute bine cu lapte și brânza de burduf și torni amestecul peste stratul de mămăligă. Pui din nou un strat de mămăligă, adaugi afumătura tocată și amestecată cu două ouă, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi și pastă de roșii. Urmează al treilea strat de mămăligă, de data aceasta acoperit cu cârnați tăiați felii, amestecați cu caș frecat cu 3 ouă. Așterni și ultimul strat de mămăligă, peste care pui jumările și cașul ras, bătut cu două ouă și smântână.
- Acoperi și dai ceaunul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră,
Găsești mai multe rețete de mâncăruri delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
O poți procura fie din magazinele din presă, fie online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com