Home » Mâncăruri » Tempura de stridii

Tempura de stridii

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 241 vizualizari 2 minute timp estimat

Gordon Ramsey și ale sale idei nebunești pe care nu le poți trece cu vedere.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: rapid

Porții: 3-4 (aperitiv)

Ingrediente:

  • 12 stridii proaspăt decorticate
  • ulei de măsline
  • 3-4 crenguțe coriandru
  • 125 g făină
  • 30 g mălai
  • 1/2 linguriță sare fină
  • piper măcinat
  • 150 ml bere
  • 150 ml apă minerală

Sos de ardei iute dulce acrișor:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă eșalotă mare, tocată
  • 1 ardei roșu, fără semințe
  • 80 g zahăr brun
  • 4 linguri oțet de sherry
  • 200 ml stoc pui
  • 100 ml suc portocale
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Curățați stridiile și păstrați-le la frigider până în momentul folosirii.
  2. Preparați sosul, încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și sotați ceapa împreună cu ardeiul pentru 5 minute, până se înmoaie, fără a se colora.
  3. Încorporați zahărul și condimentați, apoi lăsați pe foc până totul se caramelizează ușor.
  4. Adăugați oțetul și fierbeți până scade complet.
  5. Turnați stocul și sosul de portocală și lăsați să fiarbă în clocot, până scade la jumătate.
  6. Transferați sosul într-un blender și pasați fin. Lăsați-l deoparte.
  7. Pentru a face aluatul, cerneți făina și măsaiul într-un castron mare, apoi asezonați.
  8. Încorporați berea și apa minerală cu ajutorul unui tel, până obțineți un aluat omogen.
  9. Încingeți uleiul la 190 de grade într-o tigaie adâncă și cu fundul dublu.
  10. Pregătiți stridiil epentur a le prăji în baie de ulei încins.
  11. Pudrați stridiile cu făină cât să se lipească aluatul, apoi treceți rapid fiecare stridie prin aluat și puneți-le imediat în ulei încins.
  12. Prăjiți cam un minut, apoi scoateți cu o spumieră și lăsați la scurs pe prosoape de hârtie.
  13. Păstrați la cald. Repetați procedura și cu restul stridiilor.
  14. La final pudrați ușor cu făină crenguțele de coriandru și prăjiți-le câteva secunde în ulei încins, până devin crocante.
  15. Serviți tempura cu stridii imediat, garnisită cu coriandru prăjit și alături de sos dulce-acrișor.

Credit Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro