Tarta cu sparanghel poate fi acel „ceva bun” la care visezi pentru o seară de filme sau un prânz ușor, fiind ideală și pentru a fi luată la pachet, la serviciu.
👉 Află câteva lucruri importante pe care este bine să le știi despre sparanghel
Ingrediente
Pentru crusta de aluat
- 270 g făină
- 145 g unt
- 3 linguri lapte
- 11 gălbenușuri
- Sare
Pentru umplutură
- 600 g sparanghel proaspăt sau congelat
- 100 g brânză la alegere
- 100 ml smântână
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 40 g unt
- sare, piper
Mod de preparare:
Pregătește aluatul. Cerne făina într-un castron, fă o adâncitură și pune în centru untul la temperatura camerei. Adaugă gălbenușurile și frământă cu mâinile. Toarnă laptele, adaugă un praf de sare și continuă să frămânți pentru a obține un aluat omogen.
Învelește aluatul într-o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 1 oră. În acest timp te ocupi de umplutură. Dacă folosești sparanghel proaspăt, curăță-l de coajă și îndepărtează partea fibroasă, apoi pune-l la fiert într-o cantitate suficientă de apă cu sare. Lasă-l să fiarbă timp de 15 minute. Când este gata lasă-l să se răcească, apoi taie-l în bucățele.
Dacă folosești sparanghel congelat, puneți-l la fiert pentru 5 minute.
Topelte untul într-o tigaie, adaugă sparanghelul și condimentează cu sare și piper. Lasă sparanghelul în tigaie pentru 1 minut. Taie brânza în felii subțiri.Bate ouăle cu laptele, smântâna și condimentează cu sare și piper.
Unge cu unt o tavă cu 22 cm diametru și tapeteaz-o cu făină. Scoate aluatul din frigider și ia două treimi din el. Întinde aluatul cu sucitorul pentru a scoate o foaie cu care tapetezi forma de tartă. Înțeapă aluatul cu o furculiță din loc în loc. Adaugă un strat de sparanghel peste care așezi feliile de brânză și la final torni amestecul de ouă. Din aluatul rămas, întinde o foaie subțire cu care acoperi tarta. Înțeapă cu o furculiță și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 minute.
⭐ O alternativă poate fi oricare dintre tartele frnțuzești.
Sursa foto: http://www.123rf.com
1 comentariu
[…] Trebuie să încerci tarta cu sparanghel, pentru că este absolut […]