Home » Aperitive, salate, sosuri » Tarta cu sparanghel

Tarta cu sparanghel

Autor: Alexandra Ion
1 comentariu 433 vizualizari 4 minute timp estimat

Tarta cu sparanghel poate fi acel „ceva bun” la care visezi pentru o seară de filme sau un prânz ușor, fiind ideală și pentru a fi luată la pachet, la serviciu.

👉 Află câteva lucruri importante pe care este bine să le știi despre sparanghel

Ingrediente 

Pentru crusta de aluat

  • 270 g făină
  • 145 g unt
  • 3 linguri lapte 
  • 11 gălbenușuri 
  • Sare

Pentru umplutură

  • 600 g sparanghel proaspăt sau congelat
  • 100 g brânză la alegere
  • 100 ml smântână
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 40 g unt
  • sare, piper

Mod de preparare:

Pregătește aluatul. Cerne făina într-un castron, fă o adâncitură și pune în centru untul la temperatura camerei. Adaugă gălbenușurile și frământă cu mâinile. Toarnă laptele, adaugă un praf de sare și continuă să frămânți pentru a obține un aluat omogen.

Învelește aluatul într-o folie alimentară și lasă-l la frigider pentru 1 oră. În acest timp te ocupi de umplutură. Dacă folosești sparanghel proaspăt, curăță-l de coajă și îndepărtează partea fibroasă, apoi pune-l la fiert într-o cantitate suficientă de apă cu sare. Lasă-l să fiarbă timp de 15 minute. Când este gata lasă-l să se răcească, apoi taie-l în bucățele. 

Dacă folosești sparanghel congelat, puneți-l la fiert pentru 5 minute. 

Topelte untul într-o tigaie, adaugă sparanghelul și condimentează cu sare și piper. Lasă sparanghelul în tigaie pentru 1 minut. Taie brânza în felii subțiri.Bate ouăle cu laptele, smântâna și condimentează cu sare și piper. 

Unge cu unt o tavă cu 22 cm diametru și tapeteaz-o cu făină. Scoate aluatul din frigider și ia două treimi din el. Întinde aluatul cu sucitorul pentru a scoate o foaie cu care tapetezi forma de tartă. Înțeapă aluatul cu o furculiță din loc în loc. Adaugă un strat de sparanghel peste care așezi feliile de brânză și la final torni amestecul de ouă. Din aluatul rămas, întinde o foaie subțire cu care acoperi tarta. Înțeapă cu o furculiță și coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 minute.

⭐ O alternativă poate fi oricare dintre tartele frnțuzești

Sursa foto: http://www.123rf.com

1 comentariu

Sparanghel, beneficii și de ce e bine să-l mănânci 23 mai 2024 - 11:25 pm

[…] Trebuie să încerci tarta cu sparanghel, pentru că este absolut […]

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro