Poftele de dulce sunt ușor de satisfăcut, însă puține preparate reșesc să facă asta atât de bine precum prăjiturile făcute în casă. Pe lângă faptul că ai controlul deplin asupra ingredientelor folosite, poți să te bucuri de un gust mai bogat și mai natural. În plus, rețeta pe care ți-am pregătit-o astăzi – tarta cu smochine – este un deliciu pe care mai rar îl găsești în comerț.
Prăjitura îmbină aroma exotică a smochinelor cu o delicioasă cremă de brânză ricotta vanilată. Prepară tarta de smochine oricând ai nevoie de un desert deosebit pentru familie sau pentru musafiri.
Ingrediente (6-8 porții)
Pentru blat
- 200 g biscuiți
- 100 g unt
- 1-2 linguri
- zahăr brun
Pentru cremă
- 500 g brânză ricotta
- 80 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 2-3 linguri zahăr
- 3-4 linguri făină
- 2 ouă
Pentru topping
- 3 smochine tăiate felii subțiri
- miere
Mod de preparare
Biscuiții măcinați fin îi amesteci cu untul topit și cu zahărul. Obții o compoziție sfărâmicioasă, pe care o așezi într-o tavă rotundă. Nu uita să ungi tava înainte, cu unt sau ulei!
Mixezi brânza ricotta cu laptele, zahărul și zahărul vanilat. Adaugi ouăle și continui să mixezi. La final adaugi făina. Ouăle sunt opționale – dacă dorești o cremă de brânză mai densă, este de preferat să nu mai adaugi ouă. Pentru o cremă mai pufoasă, poți adăuga 2-3 ouă. Vei obține astfel o cremă de brânză, pe care o torni peste blatul de biscuiți.
Coci tarta la foc mediu, timp de 30-40 de minute, până ce devine aurie și crapă puțin pe margini. După acest timp, scoți tarta și o lași la răcit 10-15 minute. Așezi apoi smochinele și torni miere peste acestea.
Smochinele din comerț nu sunt chiar așa dulci, însă mierea le va accentua dulceața și aroma.
Poftă bună!
Încearcă și: Smochine în vin
Încearcă și: Smochine umplute cu migdale
Sursă foto: iStock