Home » Mâncăruri » Tartă cu smochine și cremă de ricotta

Tartă cu smochine și cremă de ricotta

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 189 vizualizari 2 minute timp estimat

Rețeta pe care ți-o propunem astăzi – tartă cu smochine – este un deliciu pe care mai rar îl găsești în comerț.

Smochinele sunt o sursă prețioasă de calciu, dar și de potasiu. Aceste minerale pot lucra împreună pentru a îmbunătăți densitatea osoasă, care, la rândul său, poate preveni afecțiuni precum osteoporoza. Studiile arată că o dietă bogată în potasiu, în special, poate susține sistemul osos.

Prăjitura îmbină aroma exotică a smochinelor cu o delicioasă cremă de brânză ricotta vanilată. Prepară această tartă de smochine oricând ai nevoie de un desert deosebit pentru familie sau pentru musafiri.

Ingrediente (6-8 porții)

Pentru blat

  • 0 cană cu făină
  • 200 g unt
  • un ou
  • 1-2 linguri zahăr brun

Pentru cremă

  • 500 g brânză ricotta
  • 80 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguri zahăr
  • 3-4 linguri făină
  • 2 ouă

Pentru topping

  • 3 smochine tăiate felii subțiri
  • miere

Mod de preparare

Amestecă făina cu untul topit, oul și  zahărul. Obții o compoziție sfărâmicioasă, pe care o pui o oră la frigider, apoi o așezi într-o tavă rotundă. Nu uita să ungi tava înainte, cu unt sau ulei! Pune-o la cuptor 15 minute, până obții o crustă aurie.

Amestecă brânza ricotta cu laptele, zahărul și zahărul vanilat. Adaugi ouăle și continui să mixezi. La final adaugi făina. Ouăle sunt opționale – dacă dorești o cremă de brânză mai densă, este de preferat să nu mai adaugi ouă. Pentru o cremă mai pufoasă, poți adăuga 2-3 ouă. Vei obține astfel o cremă de brânză, pe care o torni peste blatul de biscuiți.

Coci tarta la foc mediu, timp de 30-40 de minute, până ce devine aurie și crapă puțin pe margini. După acest timp, scoți tarta și o lași la răcit 10-15 minute. Așezi apoi smochinele și torni miere peste acestea.

 

Sursă foto: 123rf

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro