Home » Deserturi & băuturi » Tartă cu cremă de vanilie și fructe de pădure

Tartă cu cremă de vanilie și fructe de pădure

Autor: Alina Neamtu
1 comentariu 201 vizualizari 3 minute timp estimat

Tarta cu crema de vanilie și fructe de pădure este ideală pentru un răsfăț de week-end alături de cei dragi. Această prăjitură merge de minune pentru momentele când ai poftă de o combinație între aroma naturală a fructelor și gustul delicat al vaniliei.

Ingrediente (6-8 porții)

Pentru blat

  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 linguriță zahăr pudră cu păstăi de vanilie
  • 270 g făină

Pentru cremă

  • 600 ml lapte
  • 5-6 linguri zahăr
  • 2 lingurițe zahăr pudră cu păstăi de vanilie
  • 4-5 linguri făină
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 1/2 kg fructe de pădure
  • 1 plic jeleu pentru tort
  • 250 ml suc de fructe de pădure (preferabil fresh)
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Mixezi într-un bol untul cu zahărul. Încorporezi oul și zahărul vanilat. La urmă pui praful de sare, praful de copt și făina.

Frămânți cu mâna până ce toate ingredientele sunt încorporate și aluatul este nelipicios. Îl învelești în folie și îl dai 30 de minute la frigider.

Ungi o tavă de tartă cu unt și o tapetezi cu făină. Scoți aluatul, întinzi o foaie și o așezi în tavă. Presari cu degetele aluatul pe marginile tăvii și îl înțepi cu o furculiță.

Dai tava la cuptorul încins, la o temperatură potrivită. Când blatul are culoarea aurie, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcorească.

Pregătirea cremei

Pui laptele la fiert. Într-un castron amesteci zahărul, făina și câteva linguri de lapte. Când laptele începe să fiarbă, încorporezi amestecul de făină și învârți cu un tel pe foc, până se îngroașă ca o budincă.

Tragi cratița de pe foc și pui zahărul pudră cu păstăi de vanilie. Lași să se răcească bine.

Smântâna o bați până obții o frișcă și o adaugi în crema de vanilie rece. Torni crema peste blat și o nivelezi. Așezi fructele, pe care mai întâi le speli.

Într-un ibric amesteci praful de jeleu de tort cu zahărul și sucul de fructe. Pui pe foc doar cât să se dizolve, maximum 1 minut, apoi torni peste fructe.

Pune prăjitura la rece, ca să se închege bine. După ce a stat la rece, este numai bună de servit.

Foto: Pixabay

1 comentariu

Gabriela 19 noiembrie 2020 - 12:40 am

O reteta de nota 10, big like!

Raspunde

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro