Vă propunem un aperitiv delicios! Rețetă pentru 12 porții, care se prepară în 1 oră și 10 minute.
INGREDIENTE
1 bucată apio (țelină verde de pețiol)
3 conserve de hering file în ulei
300 g iaurt mai gras
6 ouă
1 pachet aluat fraged pentru tarte aperitiv
450 g baby morcovi
Mărar
Sare, piper
MOD DE PREPARARE
- Desfacem tijele de apio, le spălăm și le tocăm mărunt, apoi le călim într-o cratiță cu puțin ulei, punem și baby morcovii. Adăugăm și puțină apă, lăsăm cam 8-10 minute la călit.
- Ungem cu puțin ulei o formă de copt rotundă, cu inel reglabil, întindem aluatul fraged, facem și bordură, apoi presăram pe toată suprafață peștele scurs de ulei și sfărâmțtat cu furculița, peste hering punem apio și baby morcovii căliți, presăram mărar, apoi, adăugăm ușor ouăle bătute cu iaurtul și, după gust, mai punem mărar.
- Dăm la cuptorul încins în prealabil, lăsăm aproximativ 35-40 minute, la foc mediu.
- Scoatem tarta din cuptor și o lăsăm la răcit. Când s-a răcit, scoatem inelul reglabil și așezăm tarta pe un platou, apoi o porționăm după dorință.
Rețetă primită de la Felicia Vanea Dobre din Moara Vlăsiei, județul Ilfov.
Găsești o mulțime de idei inedite pentru masa de Paște
în Ediția Specială de Primăvarăa revistei GOOD FOOD.
Revista este acum în toate magazinele de presă din țară!
Poți comanda revista GOOD FOOD Ediția Specială de Primăvară
și online, de pe site-ul publisol.ro.
Găsești alte rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția aprilie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.