Prepară și savurează un Sushi Bowl, sau cum să te bucuri de prospețimea preparatelor japoneze fără să te chinui să împachetezi orezul și ingredientele în alge.
Sushi Bowl înseamnă, de fapt, toate ingredientele adăugate deasupra orezului pentru sushi: somonul marinat, ton, avocado, castraveți și mango, alge plus ghimbirul murat, asezonate cu semințe de susan și sosurile – sos de soia și pastă de wasabi (în cantități moderate) adăugate în momentul servirii. Varianta Hawaiană – Bolurile Poke sunt destul de asemănătoare celor japoneze, dar localnicii tind să includă mai multe ingrediente decât bolurile cu sushi. Se mai poate adăuga soia verde boabe (edemame), creveți fierți, carne sau batoane de crab, praz tăiat rondele, alge și germeni de grâu sau alte semințe.
Ingrediente (2 porții):
- 150 g orez pentru sushi
- un praf de zahăr
- o lingura oțet de orez
- 2 fileuri de somon marinat / afumat
- un morcov mare, tăiat fâșii (folosește ustensila pentru curățat cartofi)
- 4 linguri de varză roșie
- un pumn ridichi, feliate
- o bucata de ghimbir mărimea degetului mare, feliat fin
- ¼ de castravete, tăiat în jumătate și feliat
- 1 lingura sos de soia
- 1 linguriță de semințe de susan (opțional)
Mod de preparare
Gătiți orezul pentru sushi urmând instrucțiunile de pe pachet. După fierbere, se presară deasupra zahăr și oțet, se acoperă și se lasă deoparte 5 minute. După răcire, împărțiți apoi orezul în două boluri și aranjați celelalte ingrediente (reci) deasupra, apoi stropiți cu sosul de soia și semințele de susan.
Foto: Pixabay