214
Ușor picantă, gustoasă și interesantă, această supă raw de avocado cu castravete, preparată după rețeta lui Gordon Ramsay, este potrivită pentru masa de seară.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 castraveți mari (400 grame)
- zeama de la 1 lămâie
- 2 avocado
- 2 linguri iaurt grecesc
- un strop de sos Tabasco
- sare
- piper măcinat
- 1/2 ceapă roșie, tocată
- 1 roșie, fără semințe, tocată mărunt
- 1 lingură ulei măsline
- 3-4 frunze busuioc, tocate fin
Modalitate de preparare:
- Se curăță castraveții de coajă și se taie în sferturi pe lungime, apoi se scot semințele.
- Un sfert din cantitate se păstrează pentru ornat.
- Restul de castravete se taie în bucăți mari și se pasează la blender împreună cu sucul de lămâie, până se transformă în piure.
- Taie avocado pe jumătate și îndepărtează sâmburele și se curăță fructul de coajă.
- Jumătate de avocado se stropește cu zeamă de lămâie pentur a preveni oxidarea și se păstrează în folie alimentară la frigider pentru ornat.
- Pasează restul de avocado cu blenderul, apoi combină cu piureul de castravete, iaurtul grecesc și sosul Tabasco, până devine cremos.
- Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă zeamă de lămâie după gust.
- Păstrează piureul la rece până în momentul servirii.
- Taie și jumătatea de avocado păstrată, apoi împreună cu castravetele păstrat pentru ornat se amestecă într-un bol împreună cu ceapa și roșia.
- Stropește cu ulei de măsline și presară busuiocul.
- Potrivește gustul cu sare și piper, iar dacă este prea groasă nu ezita să adaugi un strop de apă.
- Distribuie supa în boluri și decorează cu amestecul de legume.
- Stropește cu ulei de măsline și un praf de piper.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare