Îți propunem astăzi o supă indicată în insuficiență renală, litiază urică și fosfocalcică.
Rețeta este pentru 10 porții și se prepară în aproximativ 1 oră.
O porție conține: 84 kcal, 2,5 g proteine, 6 g lipide, 4 g glucide.
INGREDIENTE
2 țeline mijlocii (300 g)
1 ceapă (100 g)
1 morcov (100 g)
200 g ciuperci
1 gălbenuș de ou
50 ml ulei
1,5 l supă de carne (pasăre sau vită)
1 legătură pătrunjel verde
Sare
MOD DE PREPARARE
- Cureți, speli și dai pe răzătoarea mare țelina și morcovul. Cureți ceapa și o tai mărunt.
- În oala pentru ciorbă înăbuși ceapa, țelina și morcovul, cu ulei și puțină apă. Torni supa fierbinte și lași să fiarbă zarzavatul.
- Cureți ciupercile, le speli în mai multe ape, le tai mărunt și le pui să fiarbă în supă, pentru câteva clocote.
- Sărezi supa după indicațiile medicului, apoi stingi focul și o dregi cu gălbenuș. Presari pătrunjelul verde tocat fin.
Găsești alte rețete de mâncăruri delicioase
în revista #Practic în Bucătărie!
Ediția aprilie 2025 este acum
în toate magazinele de presă!
Poți procura revista noastră și online,
de pe site-ul publisol.ro,
în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva revistei #Pracic în Bucătărie, 123rf.com