Plină de vitamine și hrănitoare, supa de spanac este potrivită pentru toți membrii familiei. Dacă ești vegan sau ții post, laptele poate fi înlocuit cu o variantă vegetală, precum laptele de orez sau ovăz.
Ingrediente (4 porții)
- 300 g spanac
- 600 ml lapte
- 700 ml supă de legume
- 1 ceapă
- lămâie
- leuştean
- ulei
- sare
- piper
Încearcă și: Supă rece de praz și avocado
Mod de preparare
Încinge o lingură cu ulei într-o oală încăpătoare, călește ceapa tocată mărunt și adaugă spanacul curățat, spălat și tăiat. Acoperă cu un capac și lasă câteva minute, până ce scade și se înăbușă spanacul.
Toarnă laptele și supa de legume, sărează și piperează după gust și lasă să dea în câteva clocote. Dă deoparte, pune câțiva stropi de zeamă de lămâie și presară leușteanul tocat mărunt. Acoperă ca să se întrepătrundă aromele.
Încearcă și: Supă de roșii cu orez și brânză
Supă de spanac cu lapte de cocos, rețeta lui Nigella Lawson
Ingrediente (2 porții)
- 2 linguri pastă de curry verde
- 1 cutie 400 ml lapte de cocos
- 500 g spanac congelat
- 250 ml apă fiartă
- 1 linguriță pulbere legume
- 1 ardei iute roșu, tocat
Mod de preparare
Plasați pasta de curry într-un recipient împreună cu câteva linguri de lapte de cocos.
Mențineți vasul pe foc amestecând constant pentru a obține o pastă.
Încorporați restul cantității de lapte.
Adăugați bucăți de spanac congelate și turnați apa fiartă care va trebui să acopere spanacul.
Adăugați pudra de legume și amestecați pentru a combina aromele.
Aduceți supa în punctul de fierbere și mențineți pe foc pentru 10 minute.
Distribuiți supa în boluri și serviți cu ardei roșu tocat.
Poftă bună!
Sursă foto: iStock