Sățioasă, sănătoasă și mai ales gustoasă, această supă de porumb cu carne de crab sau creveți ar putea fi perfectă pentru o seară în doi, un maraton de filme sau pentru a-ți impresiona musafirii.
- Rupeți carnea de crab și îndepărtați orice rest de carapace; creveții trebuie decorticați dar puteți păstra codițele.
- Într-un bol, bateți albușurile până încep să prindă consistența unei spume.
- Adăugați-le peste carnea de crab/creveții.
- Turnați făina de porumb și amestecați bine.
- Vărsați supa într-o cratiță, adăugați ghimbirul și lăsați la foc mic să atingă punctul de fierbere.
- Adăugați porumbul și lăsați să clocotească câteva minute.
- Adăugați amestecul cu crab/creveți, sare și piper după gust.
- Lăsați supa să fiarbă la foc mic, amestecând când și când până când supa începe să se îngroașe.
- Distribuiți supa în boluri și serviți cu ceapă verde tocată fin.
Porumbul este bogat în vitamina C, un antioxidant care ajută în protejarea celulelor împotriva deteriorării și în prevenția unor boli precum cancerul și bolile de inimă. Porumbul galben este o sursă bună de carotenizi luteină și zeaxantina, care sunt bune pentru sănătatea ochilor și ajută la prevenirea deteriorării cristalinului care duce la cataractă.
- 150 g carne de crab albă/creveți decorticați prefierți (sau jumătate din fiecare sortiment)
- 2 albușuri de ou
- 1 lingură făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă
- 1,3 l supă de pui
- 2,5 cm rădăcină de ghimbir, curățată și rasă
- 1 conservă ( 225 g ) porumb dulce
- sare
- piper măcinat
- pudră de chilli
- 2 fire ceapă verde, feliate fin