Le-ai folosit in salate crocante, dar ce spui de o delicioasa supă de gulii?
INGREDIENTE:
2 gulii
1l supă de pui
1 ceapă
2 linguri cu unt
2 fire de țelină
nucșoară
sare
piper alb
Pentru perișoare:
200 g carne tocată de vițel
1 ou
½ legătură de pătrunjel
½ linguriță de coajă de lămâie
pesmet
sare
piper alb
1. Într-un castron, amestecă bine carnea cu oul, pătrunjel, sare, piper și coajă de lămâie. Leagă compoziția cu puțin pesmet. Din compoziția astfel obținută modelează perișoarele și fierbe-le în apă cu un praf de sare.
2. Între timp, călește ceapa în untul topit. Adaugă guliile curățate și tăiate în cubulețe. Presară un praf de sare, piper și nucșoară. Lasă-le să se înăbușe puțin, după care stinge cu supa de pui.
3. Adaugă perișoarele și lasă să dea în câteva clocote. La final, aromatizează cu frunzele de țelină tocate.
Credit foto: Photoland/Profimedia