306
Gordon Ramsay abordează altfel clasica supă de roșii, adăugând file de cod, dar tu poți să o prepari cu orice fel de pește preferi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4-5
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cepe medii, curățate și tocate
- 2 tije de apio
- sare de mare
- piper
- 2 morcovi mari, curățați și tocați mare
- 2 cartofi mari (400 g) curățați și tocați mare
- 1 ardei galben fără cotor și semințe, tocat mare
- câteva fire de cimbru
- 1 frunză de dafin
- 400 g roșii tocate din conservă
- 900 ml supă de pește, fructe de mare sau de pui
- 150 g fasole verde
- 2 dovlecei, tocați mare
- 600 g file de cod de crescătorie, fără piele și fără oase
- 1 legătură de pătrunjel, doar frunzele, tocate mare
Mod de preparare:
- Încinge uleiul într-o cratiță cu fundul gros.
- Pune ceapa, țelina, asezonează puțin și prăjește la foc mediu timp de 6-8 minute, până când se înmoaie.
- Adaugă pe rând morcovii tocați mare, cartofii și ardeiul galben, urmat de ierburile aromatice.
- Sotează legumele timp de 5 minute.
- Adaugă roșiile din conservă și toarnă supa.
- Acoperă vasul cu un capac și lasă să fiarbă pentru 10 minute, timp în care legumele încep să se înmoaie.
- Adaugă păstăile și dovlecelul și lasă-e pe foc 3 minute.
- Adaugă fileurile de pește ușor condimentate.
- Acoperă vasul și după 4-5 minute înlătură supa de pe sursa de foc.
- Distribuie supa în boluri și presară deasupra pătrunjel proaspăt.
- Servește-o caldă, cu pâine prăjită.
Foto: 123rf