Supa cremă de morcovi este un preparat perfect pentru sezonul rece: nu doar că ne ajută să ne încălzim, dar este și sățioasă și plină de nutrienți.
Morcovul este un aliment foarte popular în întreaga lume și pe bună dreptate! Printre cele mai importante beneficii ale sale se numără:
- conținutul scăzut de calorii;
- menținerea sănătății pielii;
- efectul anti-îmbătrânire;
- prevenirea cancerului;
- îmbunătățirea vederii;
- menținerea sănătății dentare
Toate aceste beneficii se datorează conținutului mare de vitamina A, betacaroten, antioxidanți și falcarinol.
Dacă și tu vrei să îl introduci mai des în alimentația ta, încearcă această supă cremă de morcovi. Iată cum se prepară:
Ingrediente (4 porții)
- 2 morcovi mari
- 2 cartofi
- 1 ceapă mică
- smântână vegetală
- sare și piper după gust
- pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Toci ceapa și o pui la călit într-o oală cu puțin ulei, la foc mic.
Când ceapa devine translucidă, adaugi morcovii și cartofii decojiți și tăiați în bucăți mici. Acoperi bine cu apă și lași la fiert.
Când legumele s-au fiert, le strecori, dar păstrezi apa într-un castron.
Faci un piure fin din legume, apoi adaugi apă treptat, până ajungi la consistența dorită. Potrivești gustul cu sare și piper.
Adaugi smântâna vegetală și amesteci bine. Poți păstra puțină și pentru decor.
Împarți în boluri și decorezi cu pătrunjel.
Supa cremă de morcovi se consumă cu crutoane sau pâine prăjită.
Poftă bună!
Încearcă și: Ciorbă de legume dreasă cu smântănă
Încearcă și: Supă de ciuperci cu găluște de mămăligă
Sursă foto: iStock