Home » Aperitive, salate, sosuri » 3 rețete de sos pesto

3 rețete de sos pesto

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 143 vizualizari 5 minute timp estimat

Pesto este un sos italian pe bază de busuioc, usturoi, brânză, semințe de pin și ulei, care se potrivește în special pastelor, însă poate fi folosit și pentru salate, sandwich-uri sau alte mâncăruri.

Sos pesto clasic

sos pesto

Ingrediente

  • 2 legături de busuioc proaspăt
  • 1/4 cană de telemea veche de oaie rasă
  • 1/3 cană de parmezan ras
  • 2/3 cană de ulei de măsline
  • 1/2 cană semințe de pin
  • 2-3 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 căpățână de usturoi
  • o linguriță sare

Mod de preparare

  1. Toacă busuiocul, usturoiul și semințele de pin într-un blender, cu sarea, până când se formează o pastă groasă.
  2. Încorporează treptat uleiul de măsline și zeama de lămâie, și amestecă în continuare.
  3. Adaugă și brânza rasă, apoi parmezanul, și amestecă până ce pasta capătă o nuanță uniformă.
  4. Pune la frigider câteva ore, apoi sosul pesto este gata de servit!

*Prepară sos pesto și din alte verdețuri gustoase și sănătoase precum pătrunjelul, leurdă sau rucola, exact după rețeta de mai sus. De asemenea, dacă nu ai la îndemână semințe de pin, poți adăuga miez de nucă sau migdale decojite.

Citește și: Câte tipuri de busuioc există și care sunt diferențele dintre ele?

Sos pesto cu superalimente

sos pesto

Ingrediente

  • 1 broccoli
  • o legătură mare de busuioc
  • o legătură pătrunjel
  • 0 mână generoasă cu frunze de spanac
  • o lămâie
  • o mână semințe de dovleac sau floarea soarelui
  • 60 g parmezan (opțional)
  • 1 cățel de usturoi (presat)
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • 4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Se toacă broccoli și se transferă într-un blender timp de câteva secunde, până când este tăiat mărunt.
  2. Adaugă busuiocul, pătrunjelul și spanacul și toacă din nou, până când în cele din urmă tocat și amestecat cu broccoli.
  3. Se adaugă sucul de la 1/2 lămâie, parmezanul (dacă utilizați), usturoiul și semințele de dovleac.
  4. Potrivește gustul cu sare de mare și piper*, și continuă să amesteci până când totul este combinat și fin tocat.
  5. Se adaugă uleiul de măsline amestecând la viteză mare.

* Poți adăuga ulterior mai multă lămâie, sare sau piper, dacă consideri necesar.

 

Încearcă și: Spaghete cu pesto și usturoi

Sos pesto de fasole verde

sos pesto

  • 300 g fasole păstăi
  • 2 căței de usturoi, tăiat pe jumătate
  • 3 fileuri anșoa
  • 25 g parmezan, ras
  • sucul și coaja de la 1/2 lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Gătește fasolea într-o oală cu apă și sare.
  2. Menține pe foc timp de 3 minute.
  3. Se scurge și se transferă rapid sub jet de apă rece ca gheața pentru a le opri timpul de gătire.
  4. Îndepărtează învelișul și pune deoparte boabele.
  5. Prăjește usturoiul împreună cu fileurile de anșoa, într-o tigaie mică, timp de câteva minute.
  6. Amestecă totul cu boabele de fasole și transferară într-un castron.
  7. Pasează amestecul cu parmezanul, sucul de lămâie și coaja.
  8. Adaugă și uleiul și omogenizează sosul.

Atenție! Sosul pesto se păstrează într-un borcan de sticlă în frigider 3-4 zile, dar poate fi congelat pe termen mai lung. De asemenea, se poate prepara și conserva după fierberea borcanului la bain marie, cu condiția ca brânzeturile și oleaginoasele să fie adăugate doar în momentul servirii.

 

 

 

Surse foto: 123rf, iStock

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro