Home » Deserturi & băuturi » Savarine de casă. Rețeta clasică

Savarine de casă. Rețeta clasică

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 412 vizualizari 3 minute timp estimat

Am făcut savarine! Savarinele sunt niște prăjituri cu totul speciale. Gustul, forma, aromă fac din ele niște prăjituri cu totul și cu totul speciale! Partea cea mai frumoasă din poveste este că poți face savarine acasă, foarte simplu!

Secretul unor savarine reușite stă în aluatul de bază, care trebuie să fie pufos, dar să suporte bine siropul, fără să devină lipicioase. Soluția: un aluat cu drojdie! Evident, că savarinele adevărate trebuie făcute cu frișcă veritabilă, bătută în casă din smântână… adevărată.

Ingrediente:

  • 500 grame făină
  • 300 mililitri de lapte
  • 60 mililitri de ulei
  • 4 ouă mari
  • Un plic de drojdie uscată (7 grame)
  • 2 linguri zahăr
  • Puțină sare

Pentru sirop:

  • 600 ml apă
  • 200 gr zahăr sau miere
  • Rum (de preferat autentic) – două-trei linguri

Topping

  • 600 mililitri de frișcă lichidă
  • 300 grame de jeleu de vișine/cireșe sau o dulceață aromată bine omogenizată

Mod de preparare

Laptele și zahărul se pun împreună pe foc. Laptele trebuie doar ușor încălzit. Amestecă pentru ca zahărul să se dizolve complet. Bate ouăle ca pentru omletă și amestecă-le cu un praf de sare și uleiul. Pune laptele în amestecul de ouă și omogenizează bine.

Adaugă făina în care ai amestecat drojdia. Amestecă bine cu un tel în formă de pară care elimină rapid cocoloașele. Pune compoziția în forme unse cu puțin unt și lasă-le la dospit circa 30-40 de minute și se coc la foc moale, în cuptorul bine încălzit. Sunt gata când sunt rumene și crescute.

Se scot din forme după ce se răcoresc puțin și se lasă să se răcească complet. Siropul se prepară din combinarea ingredientelor. Fiecare gogoașă de savarină să pună complet în sirop, după ce a fost tăiat capacelul. Se țin în sirop două minute apoi se lasă la scurs pe un grătar. Vor reține exact atât sirop cât este necesar. Bate smântâna pentru frișcă, adaugă zahăr după gust și umple savarinele cu frișcă și pune dulceață pe capacele.

Partea cea mai frumoasă este că poți face cu exact aceleași ingrediente tort savarină. Coace tot aluatul în două forme de tort separate pentru două blaturi. Însiropează-le din belșug. Unge fiecare blat cu gem de fructe (se poate și cu pastă de ciocolată), pune blaturile unul peste altul și pune multă frișcă deasupra. Este ca o savarină uriașă cu o altă formă. Gustul este același!

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro