Gătitul poate fi și distractiv! Iată mai jos o rețetă inedită, un preparat ușor, care imită sărmăluțele mai… grele. Rețeta e pentru 15 porții și se face în 20 de minute.
INGREDIENTE
15 frunze de salată verde
300 g cremă de brânză proaspătă
1 ceapă roșie mare
30 g unt
2 linguri tărâțe de grâu
Câte ½ legătură mărar, pătrunjel, tarhon și frunze de țelină
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță plante aromatice
Sare
1 roșie pentru decor
1. Cureți ceapa. Speli verdeața, ceapa și frunzele de salată. Le lași să se scurgă. Toci mărunt ceapa și verdeața.
2. Amesteci crema de brânză cu ceapa, jumătate din verdeață, plantele aromatice, untul înmuiat la temperatura camerei, tărâțele și sare după gust.
3 Împachetezi în frunze de salată câte o lingură de compoziție cu brânză și rulezi exact ca la sarmale. Pentru a evita desfacerea rulourilor, le poți prinde cu scobitori.
4. Așezi „sărmăluțele” pe un platou, cu rondele de roșii printre ele. Le stropești cu ulei și presari restul de verdeață tocată foarte mărunt.
SFAT: O umplutură mai hrănitoare poate conține germeni de grâu în loc de tărâțe, precum și ciuperci mărunțite, lăsate, în prealabil, la macerat, pentru 2 ore, în zeamă de lămâie. Dacă îți displace gustul spanacului verde crud, primăvara folosește-i frunzele pentru a împacheta umplutura.
Găsești mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format fizic aici și în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com