Home » Mâncăruri » Sarmale din carne de gâscă fierte în vin

Sarmale din carne de gâscă fierte în vin

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 444 vizualizari 5 minute timp estimat

Bucurați-vă de o experiență gustativă extraordinară pregătind sarmale din carne de gâscă, gătite într-un mod inedit – fierte în vin! Această rețetă delicioasă combină carnea suculentă de gâscă cu aromele bogate ale vinului, rezultând un preparat cu gust intens, memorabil.

Fiecare îmbucătură este un curcubeu de gust. Gătite lent, preparate cu dragoste, cu o textură delicată și o aromă îmbietoare, rețeta este un regal, care delectează simțurile. Așadar, pregătiți-vă pentru o experiență culinară care vă va face să salivați doar citind! 

Ingrediente pentru sarmale din carne de gâscă 

  • 800 gr carne de gâscă (pulpă şi piept); 
  • 1 ceaşcă orez; 
  • 1 lingură boia dulce;
  • 1 lingură cimbru uscat; 
  • 1 ceaşcă (100 gr) suc de roşii; 
  • 1 morcov; 
  • 2 linguri untură de gâscă sau 150 gr slănină afumată; 
  • sare, piper; 
  • 2 cepe potrivite; 
  • 50 foi de varză murată; 
  • 100 gr piept de porc afumat; 
  • 1 sticlă de vin alb sec; 
  • foi de dafin. 

Prepararea sarmalelor de gâscă

Vei avea nevoie de piept de gâscă. Dacă aveţi o gâscă întreagă folosiți pipetul și pulpele. Evident, trebuie să scoți oasele. 

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi în sferturi, iar slănina în cubuleţe. Taie în cubulețe carnea de gâscă, cu tot cu piele și recuperează cât poți de mult din grăsime. Se dau toate împreună prin maşina de tocat.

Se amestecă pasta obţinută cu orezul, morcovul dat pe răzătoare, cimbrul, boia, pasta de roşii, sarea şi piperul, până se omogenizează.

Se aşează în cratiţă un pat de varză acră tocată împreună cu bucăţele de afumatură.

Sarmalele se rulează şi se aşează în straturi circulare succesive, intercalând varză tocată, foi de dafin şi restul de afumatură.

Se toarnă apă până se acoperă sarmalele (cam două degete). Se aşează un capac greu deasupra cratiţei şi se fierb molcom timp de două ore.Când s-a evaporat apa, se toarnă vinul şi se lasă pe foc descoperite timp de 30 minute, apoi alte 30 de minute în cuptor la 180 grade.

Se servesc fierbinţi cu mămăligă, smântână şi ardei iute, dacă doriţi. 

În cratița aceasta, nu se fierb doar sarmale, ci se fierbe pasiunea pentru gastronomie autentică. Textura delicată și aroma îmbietoare sunt doar o mică parte din misterul culinar pe care această rețetă de sarmale de carne de gâscă, îl dezvăluie.

Sursa foto: 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro