O salată festivă pentru toată familia și eventualii invitați! Rețetă pentru 4 porții. Timp de preparare: o oră.
INGREDIENTE
1 macrou afumat
1 ceapă roşie mică
2 morcovi mari
2 cartofi medii
2 ouă de găină
1 sfeclă roşie mică
4-5 linguri cu maioneză
1 cutie mica de porumb
5 ouă de prepeliță
Câteva frunze de pătrunjel
2 lingurițe icre
MOD DE PREPARARE
- Curăţă macroul de piele şi oase şi amestecă-l cu ceapa roşie tăiată solzişori.
- Fierbe morcovii, cartofii, sfecla şi ouăle de găină, apoi dă-le pe răzătoarea mare. Fierbe și curăță ouăle de prepeliță, dar taie-le doar pe jumătate.
- Pe un platou aşază peştele, apoi pune un strat de morcovi, un strat de ou, un strat de cartofi, un strat de sfeclă şi acoperă cu maioneză. Decorează cu porumb, ouăle de prepeliță, verdeață, icre.
Lasă puțin la rece, apoi servește.
SUGESTIE:
Poți înlocui macroul cu alt tip de pește afumat (somon, hering etc.) sau cu șuncă de pui ori porc.