O combinație inedită, pentru o salată reușită, care îi va încânta pe toți membrii familiei tale!
Rețeta este pentru 4 porții și se prepară în doar 15 minute.
INGREDIENTE
400 g fasole boabe din conservă
200 g ton în ulei
1 ceapă roșie
1 lingură frunze de pătrunjel
1 lingură busuioc tocat
1 linguriță coajă rasă de lămâie
100 g ruccola ori salată verde
250 g roșii cherry
2 linguri zeamă de lămâie
1 cățel de usturoi
60 ml ulei extravirgin de măsline
Piper
Sare
MOD DE PREPARARE
1. Amesteci într-un bol fasolea şi peştele bine scurse, ceapa roșie tocată, coaja rasă de lămâie, precum şi frunzele de pătrunjel și de busuioc fin tocate. Păstrezi câteva roşioare pentru ornat, iar restul le tai în jumătăţi şi le adaugi în salată.
2. Pentru dressing, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, usturoiul pisat, sare și piper după gust. Stropeşti salata cu dressingul şi o decorezi cu roşiile şi cu frunzele de ruccola.
Sfat: Dacă vrei ca salata să fie mai colorată, adaugă ardei gras roșu și galben tăiat rondele, porumb dulce din conservă și câtva bețișoare de ceapă verde. Nu ar strica nici câteva măsline negre. De tine depinde cum combine ingredientele, în funcție de preferințe!