O salată inedită, care se servește… la pahar! Rețeta e pentru 6 porții și se face în doar 15 minute.
INGREDIENTE
- 1 castravete
- 10 frunze de mentă proaspătă
- 1 lingură cu oţet
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 4 cutii cu iaurt natural
- 3 ridichi
- ½ de legătură de mărar
- 2 roşii
- 1 ceapă
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
- Cureți de coajă, speli şi usuci castravetele. Îl tai apoi cubuleţe. Speli şi toci menta și mărarul. Tai ridichile felii.
- Într-un castron de salată, amesteci oţetul cu uleiul, iaurturile şi castravetele. Presari sare şi piper după gust apoi încorporezi menta tocată și mărarul.
- Speli şi toci roşiile. Cureți şi tai cepele rondele, desprinzând inelele.
- Împarți cubuleţele de castravete cu iaurt în 6 cupe. Adaugi roşiile şi cepele. Poți decora cu verdeață (busuioc, pătrunjel).
Se serveşte rece.
SFAT: Pentru mai multă culoare, folosește ceapă verde sau roșie. Poți prepara salata pe care să o așezi peste iaurt, ca fiecare să amestece când servește.
Poți pregăti sosuri de iaurt pe care să le oferi cu bețișoare de legume atât la gustarea copiilor, cât și la mese mai pretențioase.
Descoperă mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format print aici și în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com