„Risotto” este un preparat cremos pe bază de orez care provine din nordul Italiei. Consistența sa este cremoasă, iar cele mai multe rețete conțin unt, ceapă, vin alb și parmezan.
Supranumită „alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase, sfecla este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale : vitamina A, B și C, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, iod, mangan, fier și sulf.
Sunt atâtea feluri în care poți consuma sfecla, de exemplu această rețetă inedită de risotto cu sfeclă roșie la cuptor, foarte aromat și bogat în nutrienți.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente
- 500 g sfeclă roșie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 cub de unt
- 1 ceapă tocată fin
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 250 g orez risotto
- 150 ml vin alb
- 700 ml supă de legume
- 1 mână de parmezan ras
- 4 linguri de smântână
- mărar tocat
Încearcă și: Sfeclă roșie cu miere de albine
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
Curățați sfecla utilizând mănuși de bucătărie și tăiați-o în felii mari. Așezați feliile de sfeclă pe hârtie de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și introduceți la cuptor pentru aproximativ 1 oră sau până când feliile sunt moi.
În acest timp, încingeți uleiul de măsline împreună cu untul într-o oală și adăugați ceapa împreună cu usturoiul. Gătiți la foc domol pentru aproximativ 3-5 minute, până când ceapa devine translucidă.
Adăugați orezul astfel încât acesta să fie bine acoperit de unt și ulei. Turnați vinul alb și lăsați să clocotească pentru 5 minute. Adăugați supa de legume fierbinte și introduceți vasul în cuptor.
Coaceți pentru aproximativ 15 minute sau până când orezul este moale.
Scoateți sfecla din cuptor și 1/4 din cantitate păstrați-o în bucăți mari, iar restul pasați la blender pentru a obține textura unui piure.
Amestecați piureul de sfeclă cu parmezan și încorporați-l în risotto.
Serviți cu smântână, mărar tocat și extra parmezan la alegere.
Poftă bună!
Sursă foto: iStock