Celebra rețetă Ratatouille la cuptor cu crustă crocantă, perfectă pentru un prânz sățios sau o cină copioasă în familie.
„Preparatul emblematic din filmul Disney nu a fost de fapt Ratatouille. Rețeta cu legume dispuse în straturi, dezvăluită de simpaticul șoricel este în realitate o specialitate provensală cunoscută sub numele de Tian.”
- Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.
- Într-un castron amestecați pesmetul cu 2 linguri de ulei și un strop de condimente.
- Puneți dovleceii, ceapa, ardeii, roșiile, usturoiul, piureul de tomate, oțetul și uleiul de măsline într-un castron.
- Potriviți gustul cu sare și piper, apoi amestecați pentru a distribui uniform aromele.
- Răspândiți legumele într-un vas termorezistent, într-un singur strat.
- Acoperiți cu folie și coaceți pentru 20 de minute.
- Scoateți vasul din cuptor, îndepărtați folia și adăugați pesmetul.
- Coaceți pentru încă 10 minute fără folie, până când preparatul prinde o culoarea aurie.
- Scoateți vasul și presărați coaja de lămâie.
- Serviți cald cu pătrunjel tocat sau simplu.
Credit Foto: 123rf
INGREDIENTE: |
|