O rețetă specială, exotică, deosebită, în care carnea de rață e asociată cu măr, ciuperci și smochine!
Rețeta este pentru 8 porții și necesită 1 oră și 40 de minute pentru preparare.
INGREDIENTE
1 rață tânără
70 ml ulei
600 g ciuperci
10 smochine proaspete
3 mere
150 ml vin alb
Piper proaspăt măcinat
Sare
2 căței de usturoi
½ lingură de boia
MOD DE PREPARARE
1. Speli rața, apoi o opărești în apă clocotită în care ai adăugat o lingură de sare. După aceea, o ungi cu ulei atât în interior, cât și pe exterior și o presari cu piper, boia și usturoiul pisat.
2. Speli merele, le tai în sferturi, îndepărtezi caseta cu semințe și le introduci în interiorul raței, pentru ca friptura să aibă un gust deosebit.
3. Așezi rața într-o tavă adâncă, unsă cu uleiul rămas, torni în tavă 2 căni cu apă și vinul, acoperi cu folie de aluminiu. Coci rața la foc mediu.
4. Între timp, cureți ciupercile și le speli bine. Înțepi smochinele cu ajutorul unui băț de frigăruie. După aproximativ 45 de minute de coacere, ridici cu mare grijă folia, să nu te opărești cu aburul din vas, presari în tavă smochinele, ciupercile și puțină sare, ungi carnea cu sos, acoperi tava din nou și continui coacerea pentru încă aproximativ 30 de minute.
La final, mai lași preparatul pentru 10-15 minute în cuptor, fără folie, să se rumenească apetisant.
Descoperă mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă, dar o poți comanda și online, în format print aici, iar în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com