INGREDIENTE:
- 250 g făină
- Sare
- 125 g unt
- 1 ou
- Unt pentru uns
Pentru umplutură:
- 1 conopidă mică
- 1 fir de praz
- 250 g afumătură (bacon, mușchi, șuncă)
- 2 linguri cu ulei
- 200 g smântână
- 100 ml smântână pentru gătit
- 3 ouă
- Piper măcinat
- 100 g brânză emmentaler
1.Amestecă făina cernută cu un praf de sare, untul și oul. Pune aluatul format în frigider, la rece.
2.Taie conopida bucățele și pune-o în apă clocotită pentru 3-4 minute sau până se înmoaie puțin.
3.Feliază prazul, taie bucățele afumătura și călește-le împreună.
4.Întinde aluatul în forma de tartă unsă cu unt. Pune deasupra o hârtie de copt și umple tarta cu boabe de fasole sau de orez. Dă la cuptor pentru un sfert de oră.
5.Scoate tarta și înlătură hârtia de copt. Presară deasupra bucățelele de conopidă și amestecul de praz și afumătură. Bate ouăle, adaugă cele două tipuri de smântână și toarnă amestecul lichid peste conopidă. Presară piper și brânza emmentaler și dă tarta cu afumatura si conopida la cuptor pentru alte 40-45 de minute (la 180 °C).
1 comentariu
O rețetă delicioasă de quiche cu afumătură și conopidă, o gustare sățioasă și plină de arome.