O rețetă exotică, venită tocmai din Asia: pui thailandez cu alune. Ingredientele sunt pentru 4 porții, iar prepararea durează doar 30 de minute.
INGREDIENTE
2 piepţi de pui dezosaţi
1 ardei iute
1 1/2 cană cu supă de carne
1 lingură cu sos de soia
1 ceapă
250 g orez
1 linguriță cu zahăr
1 cățel de usturoi
1 linguriță cu boia dulce
1 ceaşcă cu alune
2-3 linguri cu ulei
1 lingură semințe de susan
2 fire de ceapă verde
Sare
MOD DE PREPARARE
- Spală bine orezul şi pune-l la fiert în multă apă, cu un praf de sare. După ce s-a fiert, pune-l la scurs într-o sită şi ia din el un sfert pe care pune-l deoparte. Restul lasă-l la răcit.
- Pune uleiul la încins într-o tigaie cât mai mare, de preferat wok. Adaugă puiul tăiat cubuleţe şi prăjeşte-l bine amestecând încontinuu. Adaugă apoi ceapa tocată, ardeiul iute tăiat feliuţe şi continuă să amesteci.
- Într-un vas, amestecă sosul de soia, usturoiul tăiat mărunt, boiaua şi zahărul, apoi toarnă-le împreună cu supa de carne peste puiul din tigaie. Pune şi cantitatea mai mică de orez pe care ai oprit-o, dar şi mazărea şi alunele. Mai lasă la fiert până scade zeama, apoi stinge focul.
- Serveşte cât este foarte cald, împreună cu garnitura de orez fiert. Decorează cu ceapa verde tocată și semințele de susan.
Sursă foto: 123rf.com