O rețetă potrivită pentru sezonul rece! Ingredientele sunt pentru 8 porții, iar timpul de gătire este de o oră și 50 de minute. Poftă bună!
INGREDIENTE
15 ml ulei de măsline
250 g bacon tăiat în sferturi
8 coapse de pui
8 ciocănele
4-5 fire de praz, tăiat felii
4 căței de usturoi tăiat în fâșii
250 ml supă de pui
1 cană cu pastă de tomate
150 g măsline
2 frunze de dafin
10 g făină
15 ml suc de lămâie
125 g smântână
1 roșie prunișoară, tăiată în jumătate
125 g busuioc proaspăt
MOD DE PREPARARE
- Încălzește uleiul într-o tigaie și sotează baconul câteva minute. Scoate-l deoparte. Rumenește în grăsimea rămasă bucățile de pui. Așază-le într-o tavă mare.
- Pune prazul în tigaie și sotează-l câteva minute, apoi adaugă usturoiul. Călește câteva minute sau până când prazul s-a înmuiat. Adaugă supa de pui, pasta de tomate, măslinele și frunzele de dafin. Adu la fierbere, apoi ia tigaia de pe foc și toarnă totul peste bucățile de pui din tavă.
- Coace puiul în cuptorul preîncălzit la 180ºC, timp de 30 de minute. Scoate tava din cuptor. Într-un bol amestecă făina cu sucul de lămâie, smântâna și o lingură plină cu sos din tavă. Amestecă bine apoi toarnă totul în tavă. Adaugă roșia și presară jumătate din cantitatea de busuioc. Introdu tava în cuptor și coace timp de 20-30 de minute sau până când puiul s-a pătruns bine.
- Scoate tava din cuptor și asezonează cu sare și piper. Presară busuiocul rămas
SUGESTIE
Prepară mămăliga cu 1 l supă de pui și 250 g mălai. Lasă să fiarbă mălaiul. Adaugă unt, brânză rasă, sare și piper negru și amestecă.
Sursă foto: 123rf.com