Rețeta de pui cu ghimbir și coriandru este ideală pentru masa de seară, mai ales dacă plănuiești să mănânci mai ușor după Sărbători. Ghimbirul, ardeiul iute și coriandrul îi oferă o aromă aparte, care va fi pe placul oricui!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6
Ingrediente: |
|
Încearcă și: Salată de cartofi cu avocado
Modalitate de preparare
- Tăiați fiecare bucată de pui în 2-3 bucăți și plasați-o într-un bol cu ghimbir, usturoi, praful de ardei, jumătate din cantitatea de coriandru, sucul de limetă și 1 lingură de ulei de măsline.
- Amestecați bine, acoperiți cu foile și lăsați la rece până în momentul în care doriți să gătiți.
- Ideal ar fi să faceți această operațiune cu o seară înainte.
- Tăiați ceapa și plasați-o într-un procesor de alimente pentru a o toca mărunt.
- Căliți-o 8 minute într-o tigaie cu ulei.
- Adăugați turmericul și gătiți pentru încă 1 minut.
- Adăugați amestecul de pui și gătiți până când începe să își schimbe culoarea.
- Adăugați laptele de cocos, ardeiul iute și cubul concentrat.
- Acoperiți și fierbeți timp de 20 de minute sau până când puiul este fraged.
- Adăugați coriandru rămas și serviți alături de orez sau o salată.
Poftă bună!
Încearcă și: Supă de roșii egipteană
Credit Foto: 123RF