Home » Mâncăruri » Pui cremos cu dovleac

Pui cremos cu dovleac

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 289 vizualizari 2 minute timp estimat

Musafiri? Răsfață-i cu un preparat de sezon, gustos și cremos.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 20 g ciuperci porcini uscate
  • 1,2 kg pui, porționat în 8 bucăți
  • 1 lămâie, tăiată în jumătate
  • 2 linguri ulei măsline
  • 25 g unt nesărat
  • 1 ceapă mică, fin tocată
  • 300 g dovleac, curățat, fără semințe și tăiat în bucăți
  • 200 g ciuperci champignon, tocate
  • 300 ml smântână lichidă

Modalitate de preparare:

  1. Se înmoaie ciupercile porcini în 300 ml apă caldă timp de 30 min.
  2. Îndepărtați pielea de pe pui și frecați fiecare parte cu lămâie.
  3. Se încălzește uleiul într-o tigaie suficient de mare încât puiul să încapă într-un singur strat.
  4. Adaugați carnea de pui si gătiți până devine maronie pe ambele părți. Se transferă într-un vas termorezistent.
  5. Se încălzește cuptorul la 180 ° C .
  6. Se topește untul într-o tigaie medie, se adaugă ceapa și 1 linguriță de sare, apoi se calesc până ceapa devine translucidă.
  7. Între timp, scoateți ciupercile porcini din apă și clătiți-le bine.
  8. Lăsați-le să se usuce pe un prosop absorbant și tăiați-le mărunt.
  9. Adăugați porcini și cuburile de dovleac pentru ceapa și căliți timp de 5 minute.
  10. Adaugați ciupercile proaspete și fierbeți timp de 5 minute, amestecând frecvent.
  11. Se amestecă smântâna cu 4-5 linguri de apă, porcini și condimente după gust.
  12. Lasați preparatul să fiarbă neacoperit timp de 10-12 minute, apoi se toarnă peste pui.
  13. Se acoperă și se fierbe la cuptor timp de 30-40 minute, întorcând carnea de pui o dată sau de două ori.
  14. Dacă prepartul devine prea uscat se adaugă 4-5 linguri de apă.

Credit Foto: 123RF

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro