Home » Deserturi & băuturi » Prăjitura cu ciocolată aROMată

Prăjitura cu ciocolată aROMată

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 177 vizualizari 3 minute timp estimat

Încearcă o prăjitură cu ciocolată ca aceasta și o vei prepara în fiecare săptămână. Cu blat pufos și aromă îmbietoare, prăjitura cu cremă de rom este un mic răsfăț pentru fiecare dintre noi.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 150 g unt topit
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 120 g nuci măcinate
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 70 g făină
  • 20 g cacao

Pentru crema de rom

  • 200 g nuci măcinate
  • 150 ml rom
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 pachet de zahăr vanilat
  • vișine sau cireșe confiate

Pentru crema de cacao:

  • 250 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g cacao

Pentru decorare:

Q: Cine a inventat prima prăjitură cu ciocolată?
A: O autoare populară de cărți de bucate din Philadelphia, Eliza Leslie, a publicat cea mai veche rețetă de prăjitură de ciocolată datând din 1847, în  cartea The Lady’s Receipt Book. Spre deosebire de prăjiturile de ciocolată pe care le știm astăzi, această rețetă folosea ciocolată tocată.

MOD DE PREPARARE

1. Pentru aluat, bate bine ouăle cu untul și zahărul. Adaugă amestecul de făină cernută, praf de copt și nucile măcinate.

2. Bate albușurile spumă și încorporează-le în aluat împreună cu pudra de cacao cernută. Unge cu grăsime o tavă de copt în forma dorită (una detașabilă pentru tort sau tavă dreptunghiulară de 25 x 35 cm) și tapeteaz-o cu hârtie de copt.

3. Toarnă compoziția pentru blat și coace la foc potrivit pentru 15-20 de minute. După ce blatul s-a copt, lasă-l să se răcorească puțin și scoate-l din formă și așază-l pe un grătar.

4. Pentru crema de rom, amestecă nucile cu romul, vanilia și zahărul pudră. Unge blatul cu această cremă. Adaugă și vișinele sau cireșele confiate.

5. Pentru crema de cacao, amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul și cacaua cernută până obții o compoziție cremoasă. Toarn-o peste crema de rom și nivelează cu o spatulă.

6. Topește la baie de aburi ciocolata și încorporează apoi untul. Amestecă bine și toarn-o deasupra prăjiturii cu cremă de rom. Nivelează ușor. Lasă aceasta prăjitura la frigider măcar două ore înainte de a o tăia.

 

Numar de portii
10-12
Foto: Pixabay

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro