Prepară un desert inedit pentru familia ta sau pentru invitați! Rețeta este pentru 16 porții și gata în 30 de minute.
INGREDIENTE
3-4 banane
3 ouă
1 cană apă minerală
125 g margarină
4-5 linguri făină
3 linguri cacao
2-3 linguri nucă măcinată
1 praf de copt
1 pachet zahăr vanilinat
1 esență de rom
1 ciocolată cu 80% unt de cacao pentru glazură
1 pachet decorațiuni din zahăr
4-6 batoane de napolitane
MOD DE PREPARARE
1. Într-un vas pasezi bananele. Separt bați ouăle, sfărâmi napolitanele. Adaugi peste banane ouăle, apoi pe rând celelalte ingrediente. Obții o compoziție destul de moale, pe care o coci în tavă cam 20 de minute, verifici cu scobitoarea.
2. Când este gata, dar caldă încă, torni deasupra ciocolata topită, pe care o întinzi uniform cu un cuțit, o lingură sau o spatulă de silicon. Decorezi cu ornamentele de zahăr după gust.
Găsești mai multe rețete de mâncăruri și de deserturi delicioase în revista #Practic în Bucătărie!
O poți procura fie din magazinele din presă, fie online de pe publisol.ro, în ediție digitală sau ediție tipărită.
Sursă foto: arhiva #Practic în Bucătărie, 123rf.com