Îndrăznește să prepari o super prăjitură cu mălai, mere și smochine cum numai Jamie Oliver știe să facă.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade C și ungeți cu unt o formă de prăjitură adâncă, cu diametrul de 28 cm și fundul detașabil.
- Într-un castron mare, amestecați mămăliga, făina, pesmetul și zahărul.
- Într-un alt castron amestecați laptele, ouăle, mierea și uleiul de măsline.
- Adăugați acest amestec peste ingredientele uscate, având grijă să omogenizați totul.
- Adăugați smochinele, merele, scorțișoara, coaja de portocală și lămâie, sarea și amestecați.
- Turnați prăjitura în formă și coaceți-o timp de 50 de minute.
- Verificați din când în când, iar dacă se rumenește prea tare acoperiți-o cu folie de aluminiu.
- Înainte de servire presărați zahărul tos.
- Serviți prăjitura caldă cu frișcă.
Fructul preferat al Cleopatrei, smochinele sunt bogate în fibre alimentare, care ajută la stimularea digestiei și la controlul nivelului de zahăr din sânge. Smochinele sunt, de asemenea, pline de antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și întârzie semnele timpurii de îmbătrânire.
INGREDIENTE:
- 1 cub unt
- 100 g mămăligă
- 200 g făină simplă
- 100 g pesmet
- 100 g zahăr tos
- 500 ml lapte integral
- 3 ouă mari
- 100 g miere
- 50 ml ulei măsline
- 100 g smochine, tocate
- 100 g stafide
- 500 g mere, curățate de coajă și sâmburi și tăiate cubulețe mari
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- coaja de la 2 portocale
- coaja de la 2 lămâi
- 1 linguriță sare