Vrei să îți impresionezi musafirii de Revelion sau doar să-ți răsfeți familia cu un preparat altfel? Îți recomandăm această rețetă de porc dulce acrișor în stil asiatic, preluată de la maestrul bucătar Jamie Oliver.
Ingrediente: |
|
Încearcă și: Supă de legume asiatică
Mod de preparare
Puneți într-un vas apă cu sare la fiert și, când începe să clocotească, adăugați orezul.
Gătiți-l după instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți orezul într-o sită, puneți-l înapoi într-o cratiță și acoperiți-l cu o folie, pentru a se păstra cald până îl folosiți.
Tăiați fileul de porc în jumătate apoi tăiai-l în cuburi de 2 cm.
Curățați ceapa roșie și tăiați-o în jumătate, apoi în cuburi de 2 cm.
Tăiați ardeiul gras în jumătate, curățați-l de semințe și apoi în cuburi.
Curățați ghimbirul și usturoiul și tocați-le fin.
Tăiați ardeiul iute în felii subțiri.
Rupeți frunzele de coriandru și puneți-le deoparte. Tocați mărunt tulpinile de coriandru.
Preîncălziți o tigaie de tip wok, iar când s-a încins foarte foarte bine adăugați 1-2 linguri ulei de arahide și rotiți-l în tigaie.
Adăugați carnea de porc și condimentul 5 mirodenii, apoi amestecați-le în tigaie. Mențineți pe foc până devin brune, apoi transferați-le într-un bol.
Ștergeți tigaia și plasați-o din nou pe sursa de foc. Când s-a încins bine, turnați 2-3 linguri ulei de arahide și adăugați toate ingredientele tocate.
Agitați totul în tigaie și mențineți pe foc pentru 2-3 minute.
Adăugați făina de porumb cu 2 linguri de sos de soia.
Lăsați pe foc 30 de secunde, apoi adăugați ananasul împreună cu siropul, carnea de porc și încă puțin sos de soia.
Desfaceți o bucățică de carne să verificați dacă este pătrunsă și luați tigaia de pe foc. Păstrați sosul pentru încă câteva minute cât mai scade puțin.
Împărțiți orezul pe două farfurii, adăugați carne de porc, legumele și deasupra turnați sosul.
La final, presărați semințele de susan și frunzele de coriandru.
Sursă foto: iStock