Postul nu mai este deloc complicat. Ai opțiuni! Încearcă această rețetă savuroasă, care se prepară repede și care arată excelent!
INGREDIENTE
250 g făină
125 g margarină
60 ml apă rece
1 varză albă potrivită
2 fire de praz/1 ceapă albă
1 ardei gras roșu
2 linguri de ulei
Verdeață
Sare, piper
MOD DE PREPARARE
- Din făină, margarina rece, un praf de sare și apă, frământă un aluat și lasă-l la frigider măcar o jumătate de oră.
- Între timp, toacă julien varza și prazul (sau ceapa albă) și taie ardeiul gras în cubulețe.
- Încinge uleiul și călește legumele până când scade apa.
- Potrivește gustul de sare și piper și lasă umplutura de legume să se răcorească. Presară verdeața tocată fin.
- Împarte aluatul în două. Întinde o foaie în tava de tartă, așază umplutura de varză, praz și ardei gras și acoperă cu a doua foaie, răsucind marginea aluatului.
- Crestează deasupra cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire și dă la cuptor 40-50 de minute.
Sursa foto: 123rf.com