Home » Mâncăruri » Pilaf cu vinete

Pilaf cu vinete

Autor: Echipa eCuisine
0 comentariu 15 vizualizari 1 minute timp estimat

O rețetă care va mulțumi întreaga familie, pentru 6 porții, cu timp de preparare de 1 oră.

INGREDIENTE

150 g orez
2-3 vinete
1 ceapă mare
1 ardei gras roșu
1 gogoșar
4-5 roșii
6 ciuperci
1 piept de pui
3 linguri ulei
1 legătură frunze de țelină
1 ardei iute
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
1 lingură semințe de susan alb și negru

MOD DE PREPARARE

  1. Cureți vinetele în dungi: o fâșie da, una nu. Le tai în rondele groase de 1,5 cm, le sărezi și le lași la scurs timp de o jumătate de oră. Speli vinetele sub jet de apă rece, le storci și le fierbi timp de 10 minute.
  2. Cureți, speli și tai mărunt ceapa, ardeii și gogoșarul. Tai ciupercile felii. Opărești roșiile, le decojești și le tai rondele sau cubulețe. Tai pieptul de pui fâșii și îl înăbuși împreună ceapa, ardeii, ciupercile și gogoșarul în ulei și puțină apă, timp de 5 minute.
  3. Pui roșiile și lași totul să fiarbă împreună 5 minute, apoi adaugi vinetele, frunzele de țelină tocate, orezul și 2 căni de apă fierbinte.
  4. Sărezi orezul și îl condimentezi spre sfârșitul fierberii, apoi stingi focul și acoperi vasul cu un capac.

Servești pilaful cu vinete presărat cu semințele de susan și verdeața tocată mărunt.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro