O rețetă care va mulțumi întreaga familie, pentru 6 porții, cu timp de preparare de 1 oră.
INGREDIENTE
150 g orez
2-3 vinete
1 ceapă mare
1 ardei gras roșu
1 gogoșar
4-5 roșii
6 ciuperci
1 piept de pui
3 linguri ulei
1 legătură frunze de țelină
1 ardei iute
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
1 lingură semințe de susan alb și negru
MOD DE PREPARARE
- Cureți vinetele în dungi: o fâșie da, una nu. Le tai în rondele groase de 1,5 cm, le sărezi și le lași la scurs timp de o jumătate de oră. Speli vinetele sub jet de apă rece, le storci și le fierbi timp de 10 minute.
- Cureți, speli și tai mărunt ceapa, ardeii și gogoșarul. Tai ciupercile felii. Opărești roșiile, le decojești și le tai rondele sau cubulețe. Tai pieptul de pui fâșii și îl înăbuși împreună ceapa, ardeii, ciupercile și gogoșarul în ulei și puțină apă, timp de 5 minute.
- Pui roșiile și lași totul să fiarbă împreună 5 minute, apoi adaugi vinetele, frunzele de țelină tocate, orezul și 2 căni de apă fierbinte.
- Sărezi orezul și îl condimentezi spre sfârșitul fierberii, apoi stingi focul și acoperi vasul cu un capac.
Servești pilaful cu vinete presărat cu semințele de susan și verdeața tocată mărunt.
Sursă foto: 123rf.com