Rețeta este pentru 4 porții și se prepară în 40 de minute. Se consumă după 2 ore așteptare.
INGREDIENTE
4 piepți de rață
1 lingură cu piper negru boabe
2 lingurițe cu fulgi de sare de mare
Coaja rasă de la 1 lămâie
125 g orez basmati sau orice fel de orez
50 g frunze de ceai verde
4 linguri cu zahăr brun
1 băț de scorțișoară, tăiat în bucățele
Sos de soia
Legume coapte (roșii, ceapă, ardei, dovleac), piure sau fasole verde, pentru garnitură
MOD DE PREPARARE
- Pentru a prepară carnea, zdrobește piperul, sarea și coaja de lamâie împreună, folosind un mojar. Crestează pielea pieptului de rață și unge cu acest amestec. Pune carnea pe un platou și acoperă cu folie. Lasă la marinat cel puțîn 2 ore, sau peste noapte, apoi spală pieptul cu apă și usucă-l cu un prosop de hârtie.
- Tapetează cu folie de aluminiu un wok sau o tigaie adâncă, astfel încât marginile foliei să atârne în afară. Amestecă orezul cu ceaiul, zahărul și scorțișoara și împrăstie compoziția în tigaie. Așază deasupra un grătar.
- Pune o altă tigaie pe foc, adaugă bucățile de rată cu pielea în jos și coace-le 2-3 minute, apăsându-le. Scoate carnea și pune-o pe grătarul aranjat mai înainte, cu pielea în sus.
- Pune tigaia cu grătarul pe foc și încalzește pâna când începe să iasă fum. Cu ajutorul unor mănuși de bucătărie, acoperă carnea cu folie și sigilează bine. Acoperă tigaia cu un capac și coace carnea la foc mic timp de 10-15 minute, apoi ia tigaia de pe foc. Lasă să se răcească 10 minute înainte de a desface folia. Despachetează cu grijă, deoarece va ieși mult fum. Pune carnea pe un tocător și tăi-o în felii. Servește cu sos de soia și garnitura aleasă.
Sursă foto: 123rf.com