Corespondentul pizzei italiene în bucătăria turcească se numește pide. Se prepară ușor, din ingrediente ieftine, la îndemână.
Brutarii turci coc în cuptorul cu lemne aceste bucăți de aluat, care au o formă specifică, de bărcuțe. Umplutura este mai consistentă decât la pizza, cea mai populară fiind cea care conține cuburi din carne de miel.
Iată mai jos rețeta pentru 4 porții! Timp de preparare: aproximativ o oră.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
20 g drojdie uscată
1 praf de sare
apă călduță
Pentru umplutură
200 g carne tocată (de oaie sau de vită)
4 ardei de culori diferite
4 linguri măsline negre
100 g porumb
100 g ciuperci
sare de mare
cimbru
busuioc
Mod de preparare
- Amesteci făina cu drojdia uscată, sarea, adaugi apă călduță și frămânți un aluat până când nu se mai lipește de mâini. Împarți aluatul în porții de mărimea unei chifle. Lași aluatul la dospit pentru cel puțin 30 de minute.
- Cureți legumele, le speli și le tai în fâșii subțiri. Iei bucăți de aluat pe care le întinzi pe masa presărată cu făină, sub forma unor bucăți lunguiețe.
- Repartizezi pe fiecare bucată de aluat legumele tăiate mărunt și carnea tocată sau tăiată fin la cuțit, lăsând marginile libere. Ridici marginile ușor peste umplutură, cam 1,5 cm, începând de la mijloc spre capete, astfel încât să obții o formă de bărcuță.
- Introduci pidele în cuptorul preîncălzit, la foc iute (240 °C) pentru 15-25 de minute.
Preparatul este delicios cald, dar se poate consuma și rece. În loc de carne se poate folosi chiar și ton din conservă.
Poftă bună!
Pentru rețete culinare ușor de preparat, comandă revista #Practic în Bucătărie, ediția print sau ediția digitală, aici!
Sursă foto: 123rf.com