Un preparat foarte gustos, ușor digerabil, potrivit pentru toate vârstele. Este permis și persoanelor care au probleme digestive sau care sunt în convalescență.
Rețeta este pentru 4 porții și e gata în aproximativ 3 ore și 45 minute. O porție conține 260 kcal, 30 g proteine, 15 g lipide și 5 g glucide.
INGREDIENTE
Ingrediente
4 fileuri (circa 600 g) de crap, păstrăv sau alt pește mare (preferabil captură)
1 lămâie
1 portocală
4 linguri sos de soia
3-4 linguri ulei de măsline
1 crenguță de rozmarin proaspăt
2-3 cm rădăcină de ghimbir
1 linguriță coriandru pisat
½ linguriță busuioc
piper alb măcinat
1 legătură pătrunjel verde
sare
MOD DE PREPARARE
1. Decojești rădăcina de ghimbir și o dai pe răzătoarea mică. Pregătești un amestec din zeama de portocală și de lămâie, rozmarinul tăiat foarte mărunt, coriandrul pisat, ghimbirul ras, sosul de soia, uleiul de măsline, busuioc, sare și piper după gust. Speli bine fileurile și le lași să se macereze în acest amestec, în frigider, pentru 3 ore.
2. Așezi fileurile într-o formă termorezistentă și torni peste ele amestecul în care le-ai păstrat la macerat. Acoperi vasul cu folie și îl dai la cuptor 30 de minute. Îndepărtezi folia și rumenești peștele pentru încă 10 minute.
3. Servești preparatul ca atare, cu garnitură de orez sau cu legume „în fel și chip”, cum ne place nouă să spunem, sotate sau la cuptor, decorat cu pătrunjel.
Găsești mai multe rețete de preparate culinare și de băuturi răcoritoare în revista #Practic în Bucătărie! O găsești în magazinele de presă sau o poți comanda în format fizic aici și în format digital aici.
Sursă foto: 123rf.com