Rudele mai modeste ale trufelor, hribii pot transforma un preparat banal într-un adevărat festin gourmet. Încearcă această rețetă simplă de paste cu hribi și bacon și ne vei da dreptate.
Dificultate: ușor | Timp de preparare: rapid | |
Ingrediente: | Număr de porții:4 | |
|
Mod de preparare:
- Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Între timp tăiați feliuțe cele 250 g de hribi și baconul.
- Scurgeți pastele de excesul de apă și păstrați câteva linguri pentru sos.
- Prăjiți baconul și bucățile de hribi în tigaie la foc iute pentru aproximativ 5 minute.
- Adăugați pastele scurse în tigaie și gătiți timp de 1 minut.
- Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc și adăugați sosul pesto și smântâna.
- Presărați busuioc înainte de servire.
Specia de ciuperci cunoscută sub numele de hribi se poate lăuda cu un conținut bogat în minerale și vitamine, precum și alți nutrienți ușor asimilabili de organism. Cantitatea de potasiu din hribi contribuie la menținerea unei presiuni sanguine optime și poate stopa proliferarea celulelor tumorale, arată mai multe studii de specialitate.
Credit Foto: 123RF