286
Aceste paste cu brânză albastră și nuci sunt un deliciu, o rețetă pe cât de simplă, pe atât de bună!
Ingrediente (4 porții)
- 400 g paste tip penne
- 25 g unt
- 1 ceapă tăiată felii subțiri
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 lingură salvie proaspătă, tocată
- 100 g brânză cu mucegai albastru
- 1 mână nuci tocate, prăjite
Mod de preparare
- Puneți pastele la fiert și gătiți-le conform indicațiilor de pe ambalaj.
- Separat, topiți untul într-o cratiță și căliți ceapa până devine ușor aurie.
- Adăugați usturoiul și salvia și mențineți pe foc pentru încă 2 minute.
- Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc.
- Scurgeți pastele, păstrând o cantitate de lichid într-o cană.
- Amestecați pastele cu ceapa și brânza tăiată cuburi peste care adăugați 2 linguri din apa în care au fiert pastele..
- Serviți fiecare porție de paste cu brânză parmezan, nuci tocate și prăjite, presărate pe loc.
Sursă foto: 123RF