1. Coace vinetele și ardeii. Când sunt gata, dă-le cu un praf de sare și acoperă-le pentru 10-15 minute. Curăță legumele de coji, cotoare și sâmburi (ardeii capia) și lasă vinetele să se scurgă bine.
2. Încinge trei linguri cu ulei într-o tigaie și sotează ceapa, usturoiul și ardeii iuți tocați mărunt.
3. Dă prin mașina de tocat ardeii și vinetele. Amestecă și pune ceapa, ardeii iuți și usturoiul, toarnă încet 30 ml ulei, potrivește gustul de sare și piper.
4. Pune în borcane curate, sigilează și dacă vrei să-l ai mai mult timp sterilizează borcanele în cuptor jumătate de oră. Ține-le apoi la rece.
600 g vinete
1 kg ardei capia
2-3 ardei iuți
1 ceapă mare
3 căței de usturoi
30 ml ulei + 3 linguri
sare
piper negru