Home » Aperitive, salate, sosuri » Parizer de casă, rețeta virală pe social-media

Parizer de casă, rețeta virală pe social-media

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 223 vizualizari 3 minute timp estimat

Mezelurile au, pe bună dreptate, o reputație proastă, iar bietul parizer se află la coada produselor procesate din carne, din cauza compoziției sărace în nutrienți și bogate în chimicale.

În ciuda denumirii cu influențe franțuzești,  parizerul își are originile în „Bella” Italia, fiind o rudă nu foarte îndepărtată a unuia dintre cele mai fine aperitive servite în peninsulă – Mortadella.

Poți prepara parizer de casă folosind carne de pui, curcan sau porc, va fi delicios oricum. Totul e să alegi carne de bună calitate, pentru că sursa este cea care influențează gustul. De asemenea, poți adăuga în rețetă bucățele de măsline verzi, ardei gras/iute sau oleaginoase (fistic), care for da gust fiecărei felii de parizer. Mai jos îți vom detalia rețeta de parizer din piept de pui…

INGREDIENTE:

  • Un pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • un cățel de usturoi
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • condimente: sare, piper, boia de ardei
  • 100 ml suc de sfeclă roșie proaspăt stors
  • 30 gr gelatina
  • 300 ml supă de la puiul fiert

MOD DE PREPARARE:

Tranșează puiul în bucăți și pune-le la fiert alături de ceapă și morcovii tăiați în bucăți mari, dafin și piper. Folosește o oală sub presiune pentru a grăbi fierberea, deoarece puiul trebuie să fiarbă până se desprinde de pe oase.
După ce a fiert bine puiul, scoate-l într-un vas mare și strecoară supa, punând deoparte 300 ml, în care vei dizolva 30 g de gelatină conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Desprinde carnea de pe oasele puiului și pune-o direct în vasul robotului de bucătărie, cu tot cu piele, dar și cu organele puiului; ficatul, în special, care va da un gust mai puternic parizerului. Adaugă condimente: sare, piper, boia și usturoiul crud. Pasează totul mărunt cu ajutorul robotului și adaugă puțin câte puțin suc de sfecla roșie pentru a-i da o culoare roz, asemenea preparatului comercial. Încorporează apoi supa cu gelatină, până obții o pastă omogenă.

Taie gâtul unei sticle de apă minerală de 1,5 l (preferabil una din plastic mai gros și cu un design simplu, uniform). Răstoarnă tot amestecul în sticlă și pune în frigider peste noapte. A doua zi poate fi savurat la micul dejun, se taie perfect, are o consistență asemănătoare celui din comerț și este și foarte frumos colorat.

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies

Noile editii ale revistelor sunt aici!

Descopera cele mai recente articole si grabeste-te sa fi printre primii cititori. Nu rata noutatile si informatiile exclusiviste.

atile si informațiile exclusiviste.

Revista poate fi achizitionata de la distribuitorii de presa sau online de pe siteul www.publisol.ro